Daniel VAN BOCKRIJCK, Notaris te Lint

 

Daniel VAN BOCKRIJCK

Notaris te Lint

Openbare verkoop

Bij een openbare verkoop is er geen aanloopperiode, maar zal de notaris, mits akkoord van de eigenaar, dadelijk toewijzen aan de meestbiedende.  Op het ogenblik van de toewijzing is de verkoop gesloten en wordt in de verkoopzaal de akte opgemaakt en ondertekend.  De kosten moeten doorgaans binnen de 5 dagen betaald worden.  Voor de betaling van de koopsom heeft de koper meestal één maand de tijd, daarna moeten intresten wegens laattijdigheid bijbetaald worden. De verkoopsvoorwaarden worden voorgelezen op de verkoopdag zelf.  U kan uiteraard ook vooraf inlichtingen vragen bij de verkopende notaris.

Belangrijk om weten is dat u als koper bij de toewijzing geen bedenktijd meer kunt vragen of een opschortende voorwaarde  kunt bedingen.  U koopt of u koopt niet.

Zorg er daarom voor dat u zich voor de definitieve koopdag voldoende documenteert.

Neem indien nodig vooraf contact op met een financieringsmaatschappij.  Deze zal u kunnen vertellen tot hoeveel u kunt opbieden.  Dit hangt af van de waarde van het te koop gestelde goed en uiteraard ook  van uw financiële mogelijkheden.